Almost Smart  

Go Back   Almost Smart > The Lounge > Tech Talk

Tech Talk Discussion related to technology, computers, and the internet.

Reply
 
Thread Tools
Old 10-16-2011   #1
Brisa
The Missing Linx
 
Brisa's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Age: 32
Posts: 901
Rep Power: 32
Brisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divine
Send a message via MSN to Brisa Send a message via Skype™ to Brisa
Need some Techy help please!!!

Alright, I have yet to pop onto this forum in quite some time, but I need a bit of help with my TV and PS3 with the HDMI setting's.

I have read all over the internet of problems with the HDMI, but none have really come close to my problem and I have no clue how to start to fix this.
First thing is first:

Type of TV= 42" RCA LCD
PS3 = 60 gig 2008 year model.


Problem:

When I use my HDMI cable hook up, it fits Vertically, just not horizontally, it cuts off a good 3-4 inches off of my screen on both left and right.

Solution's I have tried and have failed:


- Holding down on the PS3 Power button while in standby mode for 5 seconds to reset my display.
- Using another HDMI cable to see if its faulty
- Changing what HDMI channel it goes to on my TV
- Going in and changing my Display setting's (it does not offer a chance to change the ratio though)
- Going into my TV settings to see if it is zoomed (no zoom option available though)

Please help!
__________________
^_^ ~Brisa~ ^_^
<(*_*)>
Face the facts.
Brisa is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2011   #2
EmperorChaos
Ruin you like this website.
 
EmperorChaos's Avatar
 
Join Date: May 2005
Age: 41
Posts: 11,726
Rep Power: 151
EmperorChaos has a reputation beyond reputeEmperorChaos has a reputation beyond reputeEmperorChaos has a reputation beyond reputeEmperorChaos has a reputation beyond reputeEmperorChaos has a reputation beyond reputeEmperorChaos has a reputation beyond reputeEmperorChaos has a reputation beyond reputeEmperorChaos has a reputation beyond reputeEmperorChaos has a reputation beyond reputeEmperorChaos has a reputation beyond reputeEmperorChaos has a reputation beyond repute
Send a message via ICQ to EmperorChaos Send a message via AIM to EmperorChaos Send a message via MSN to EmperorChaos Send a message via Yahoo to EmperorChaos
Re: Need some Techy help please!!!

I don't own a PS3. Is there a place to change the aspect ratio on the PS3 itself?
__________________
The first thing that came into being, void and without form, a lifeless lump, unfashioned and unframed, the Prima Materia from which all comes, influenced by forms and given structure by matter it becomes all that is, with increase in entropy it is into which all shall fall, endlessly and in all directions, a self-reflexive paradox.
-=-=-=-
"Self-education is, I firmly believe, the only kind of education there is." -Isaac Asimov
EmperorChaos is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2011   #3
Brisa
The Missing Linx
 
Brisa's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Age: 32
Posts: 901
Rep Power: 32
Brisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divine
Send a message via MSN to Brisa Send a message via Skype™ to Brisa
Re: Need some Techy help please!!!

Quote:
Originally Said by EmperorChaos View Post
I don't own a PS3. Is there a place to change the aspect ratio on the PS3 itself?
So say's the person at "The Source". I went into Display settings, and there is a place to change it from 780, 1080i or 1080p. It constantly has 480 selected though, but when I deselect all of them but 480 it will give me an option to change the aspect ratio from 16:9 or 4:3. Both of which are to small and to blurry to even be considered using.
__________________
^_^ ~Brisa~ ^_^
<(*_*)>
Face the facts.
Brisa is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2011   #4
Thoughtcrime
I grew up to be black.
 
Thoughtcrime's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Age: 32
Posts: 7,252
Rep Power: 103
Thoughtcrime has a reputation beyond reputeThoughtcrime has a reputation beyond reputeThoughtcrime has a reputation beyond reputeThoughtcrime has a reputation beyond reputeThoughtcrime has a reputation beyond reputeThoughtcrime has a reputation beyond reputeThoughtcrime has a reputation beyond reputeThoughtcrime has a reputation beyond reputeThoughtcrime has a reputation beyond reputeThoughtcrime has a reputation beyond reputeThoughtcrime has a reputation beyond repute
Re: Need some Techy help please!!!

How old is your TV? If it's an HDTV, 480p is not the correct resolution.
__________________
Thoughtcrime is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2011   #5
Brisa
The Missing Linx
 
Brisa's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Age: 32
Posts: 901
Rep Power: 32
Brisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divineBrisa is divine
Send a message via MSN to Brisa Send a message via Skype™ to Brisa
Re: Need some Techy help please!!!

^ I just said 480p makes it to small and blurry. Right now I'm not even using my HDMI setting cause none of the settings fit. The TV is only about 2 years old at most, its an RCA.
__________________
^_^ ~Brisa~ ^_^
<(*_*)>
Face the facts.
Brisa is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000 - 2006, Almost Smart